Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności bogulandia.pl.


1. Informacje ogólne
Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z zakupami poprzez stronę www.bogulandia.pl.
2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Bogulandia Stanisław Bogulak, ul. Osiedlowa 3B/1, 05-092 Łomianki, NIP 5261058308, REGON 012300810
3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
5. Bogulandia Stanisław Bogulak realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zrachowaniach w następujący sposób:
a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
b) poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].
6. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
7. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
8. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
9. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
10. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
11. W bogulandia.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od bogulandia.pl i nie są w żaden sposób nadzorowane przez bogulandia.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.
W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

 

Polityka dotycząca wykorzystania cookies

Informacje ogólne
Sklep internetowy ksiegarnia.bogulandia.pl korzysta z plików cookies ("ciasteczek"). Cookies są to niewielkie pliki tekstowe zapisywane w pamięci masowej urządzenia klienta. Informacje przechowywane w tych plikach są całkowicie anonimowe i nie zawierają danych osobowych klienta. Wykorzystanie mechanizmu cookies w naszym sklepie ma na celu zapewnienie klientom najwyższej jakości świadczonych przez nas usług oraz umożliwia funkcjonalność serwisu. Ponadto pomaga nam w doskonaleniu funkcjonalności serwisu. Bez korzystania z mechanizmu cookies przez przeglądarkę klienta istnieje jedynie bardzo ograniczona możliwość korzystania ze stron internetowych naszego sklepu. W takim przypadku należy liczyć się z poważnym ograniczeniem funkcjonalności stron łącznie z brakiem możliwości dokonywania zakupów.

Rodzaje wykorzystywanych plików cookies
Ksiegarnia.bogulandia.pl wykorzystuje dwa rodzaje plików cookies: trwałe i sesyjne.
- Cookies trwałe przechowywane są na urządzeniu klienta przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia z urządzenia przez klienta. Zamknięcie przeglądarki bądź wyłączenie urządzenia nie powoduje ich skasowania
- Cookies sesyjne przechowywane są na urządzeniu klienta tylko do czasu zakończenia sesji przeglądarki czyli wylogowania ze sklepu, opuszczenia stron sklepu lub zamknięcia przeglądarki. Informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia 
Mechanizm cookies nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia klienta.

Podział wykorzystywanych cookies ze względu na funkcjonalność
- Pliki niezbędne do działania sklepu - logowanie, nawigowanie po stronach sklepu, dokonywanie zakupów oraz pobieranie zakupionych plików. Korzystanie w pełni ze sklepu bez tych plików jest niemożliwe
- Pliki zapewniające bezpieczeństwo transakcji - bez tych plików niemożliwe jest bezpieczne dokonywanie transakcji
- Pliki społecznościowe umożliwiające integrację sklepu z serwisami społecznościowymi (m. in. Facebook, Twitter)
- Pliki statystyczne, dzięki tym plikom mamy możliwość zbierania informacji statystycznych na temat sposobu korzystania ze sklepu przez klientów
- Pliki funkcjonalne umożliwiające zapamiętanie ustawień i preferencji klienta

Wyrażenie zgody na przechowywanie plików cookies i dostęp do informacji w nich zawartych
Przechowywanie plików cookies i dostęp do informacji w nich zawartych wymaga zgody klienta. Klient może wyrazić taką zgodę za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego urządzeniu. Takim oprogramowaniem jest przeglądarka internetowa, która domyślnie zezwala na przechowywanie plików cookies. Dlatego też prosimy o sprawdzenie ustawień swojej przeglądarki i jeśli nie wyrażają Państwo zgody na korzystanie z plików cookies prosimy zaznaczyć w ustawieniach przeglądarki opcję odrzucania plików cookies lub sygnalizowanie pytaniem próby ich przesłania. W przeciwnym wypadku poruszając się po stronach sklepu ksiegarnia.proszynski.pl wyrażacie Państwo zgodę na wykorzystanie przez sklep plików cookies. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej.

 

Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel